Alla inlägg under juli 2020

Av team-kabe - 30 juli 2020 20:51

I helgen var vi bjudna till Johans bror Anders och hans fru Sessan?s sommarstuga mellan Karlskoga och Degerfors. Vi tog vi husbilen vilket underbart ställe! Magisk utsikt och herregud vad lyxigt det är att få äta någon annans mat. Husbilen fick självklart följa med och det är ju himla smidigt med eget boende.

En båttur på sjön Möckeln, lite mete, god mat och en massa god skratt!!

Tusen tack för denna helg!

Av team-kabe - 30 juli 2020 20:42

För 2 veckor sen for halva team Kabe till Liens Camping i Riddarhyttan. Efter nåt dygn och torsdag em närmade sig började husvagnarna dyka upp. Rätt var det var var vi omringade av de stora husvagnarna och jag kan säga att det var inte de lugna och tysta pensionärerna som välde ur dem. Herregud vad viruskanoner (Lasses uttryck) det blev.
Snudd på fullt blev det torsdag kväll och numer verkar det vara fri uppfostran då det var helt legalt att ungarna både spelade fotboll och cyklade runt husbilarna. Vi hade hjärtat i halsgropen ganska många gånger och lika många gånger var jag på väg ut för att ryta i åt dem. Nej, fy satan, när fredag morgon kom stod vi och hängde på låset för att få checka ut och lämna dårskapet.

Mot Kloten och lugnet. Andra halvan av Team Kabe mötte upp oss där och Ove och Nina kom upp och gästspelade med sin lilla Kabe 440 Chrystal från 80-talet. Så himla roligt.

Dock ville inte kylskåpet i deras 440 fungera på gasolen så grabbarna meckade lite....

Fiskade i 2 dygn, men inte ett napp...Alldeles för varmt i vattnet, men inte en enda mygga eller knott på hela kvällen!

Av team-kabe - 16 juli 2020 22:06

Kan varmt tipsa husbilsfolket om en smidig lunch eller kanske bara som efterrätt.

Vi hittade pannkakemix på flaska på Lidl för 7:- och jag tillsatte bara lite vaniljsocker och sen ca 4 dl mjölk och skaka. Hur smidigt som helst och skitgoda pannkakor!

Sylt och spraygrädde till!

Av team-kabe - 16 juli 2020 22:01

Veckan och resan går mot sitt slut och alla pratar och hyllar Axmar brygga så vi valde att avsluta där. Vi åkte tidigt och det var väldigt lite bilar där på fm. Stor grusplan med bra uppmärkta platser. Superfint läge vid vattnet. MEN det var nog också det enda.

Det ramlade in bilar hela tiden och det fanns nog ca 60 ställplatser och det blev knökfullt och fler därtill som vara ställde sig för det fanns plats. Man stod som packade sillar med ca 1,5-2 m mellan bilarna. Man skulle swisha och få en kod till toan, men den kom aldrig.... vi fick snällt vänta tills restaurangen öppnade och gå dit och få koden.
Till alla dessa människor fanns det alltså 2 toaletter varav dusch i ena. Gissa om det var köer!?! Inte var de där och städade dem heller. Nje, vi kände att de var lite väl ohygieniska och använde husbilen istället.
Grannen valde att öppna din gråvattentank lite så den stod och rann lite fint. Stor brist på respekt med tanke på värmen och lukt när man står så himla nära. Vuxna gamla människor som inte använder saken innanför pannbenet.

Och inte var maten bra heller! Förrätten var skaldjurssallad och där fanns det 2 små burk-kräftstjärtar och 3 små räkor. Huvudrätten var rödtunga med pressad potatis, men den smakade absolut ingenting!

Summering: kan inte lovorda varken ställplatsen eller restaurangen och vi åker inte dit igen.

Domkraft istället för stödben...

Av team-kabe - 12 juli 2020 09:30

Från Sundsvall så styrde vi kosan mot Hudiksvall. Hade fått tips om att Kattvikskajen skulle va fin och nära stan så vi for dit. Tyvärr visades det sig att Hudik just nu hade andra planer....

Så vi åkte ut till Iggesunds Camping men väl där kändes det som den låg i ett industriområde så Marie tog ett snabbt beslut att det blir Söderhamns gästhamn. Handlade räkor, kräftor och lite pilgrimsmusslor. En promenad till city på em och sen hann vi lagom tillbaka tills regnet kom. Kura lite i husbilen och sen sprack det upp så vi kunde sitta ute och äta på kvällen.

Precis när vi gått och lagt oss hör vi hur någon dunsar in i husbilen bakom våra huvud och det var 2 överförfriskade ?kärringar? ute och dessutom glodde mot husbilen så förmodligen var det någon av dem som tappade balansen och var tvungen att balansera upp sig mot vår husbil. Inga märken dock. Det var party längre ner bland husbilarna så skäll inte bara på ungdomarna för gamlingarna kan inte heller sköta sig alla gånger....

Fin ställplats med superfina duschar och toaletter! Rekommenderas verkligen!

Av team-kabe - 10 juli 2020 12:35

Upp tidigt igen då Johan ville fara ner till Sundsvall (hela någon mil...) och försöka få hjälp och byta kopplingen. Dags Service var visserligen en auktoriserad Kabe verkstad men han hade inga kopplingar hemma... så vidare till Landrins bil. Tanten som stod där ojade sig lite och sa att oj, de har sååå mycket på verkstaden så det är svårt att få till. Nåväl, vi fick prata med verkstadschefen och han gick ut och tittade och konstaterade att jo, den måste bytas och vips så var problemet löst. Gick på garantin men kopplignen kostade bara 69:- och det tog dem ca 15 min totalt så riktigt bra service av dem!!! Vi tackar så mycket!


Medans de höll på med kopplingen gick jag runt och tittade lite och det stod en blå Musse där som var såld. En blå, lite halvtråkig... MEN vi skulle ju bara byta kopplingen... bara byta... hmm var det kopplingen eller var det Mussen som skulle bytas.. jajust kopplingen ja.. sicken djäkla tur att den var silver.. annars vette tusan.. Hade Vetten varit orange hade det nog inte bara varit kopplingen som blivit bytt...


 


Om jag va svag för Corvetten innan så blev jag inte mindre svag när C7:an kom. Djäklar vad de har lyckats med den!

Av team-kabe - 10 juli 2020 11:45

Upp tidigt och for iväg. Så skönt att passa på att transportera sig tidigt då det är sådan skillnad på trafik. Det märks att vi är tillbaka till "normal" natur nu. Inte så mycket att titta på längre. Dock var det lite vackert vid Höga Kusten bron.


   


Dock stötte vi idag på lite vattenläckage i duschen. Ja, det var ju verkligen rätt ställe att få läckage på så det tackar jag för. Johan märkte att det var blött därinne fast vi inte duschat där på ganska länge. Vid lite närmare undersökning så konstaterade vi att det läckte ifrån en blå liten uniquick koppling innanför duschslangen. Det fanns 2 slangar så det var varmvattnet som läckte. När vi spolade så rann det lite vatten. Hmm... rann lite för mycket för att vi vill ha det så ett tag till...


For in till Örnsköldsvik och PJ husvagnar men verkstaden där hade semesterstängt 1 vecka/år och behöver jag säga att det var naturligtvis v 28. Försäljaren kunde ingenting om någon koppling så vi blev hänvisade till Dag Service i Sundsvall.


Nåja, det får bli morgondagens problem. Nu for vi till Vivstavarvstjärns Camping i Timrå för natten. Liten udda camping mellan E4 och en tågräls, men vi är inte så känsliga för ljud. Vi hann inte mer än in på campingen så kom ägaren själv (en trevlig äldre herre men lite udda på ett bra sätt). Jodå vi fick 2 alternativ och vi valde det närmast servicehusen och han skulle vara med och vinka in oss så vi verkligen stod som han ville. MEN så var det ordning och reda på ALLA ekipage därinne. Kan tycka att det var lite bra ändå för det finns folk som tänker till var man släpper sitt ekipage och så finns det de som varken tänker till eller kan backa för den delen!


Fanns en liten tjärn där med inplanterad regnbåge men ägaren sa att just nu är det superdåligt fiske pga att det även används som en badsjö. Jag ville dock trotsa lite och prova och inget är som väntans tider..


   


Men, jag har lagt av mig. Ingen fisk alls och ska jag vara ärlig inte ens ett napp. Jag bottenmetade med PowerBait och Marie metade med mask. Vi gav upp och fixa lite mat och något glas vin istället. Lugn camping och bra servicehus!!


Av team-kabe - 10 juli 2020 11:30

Dagens mål var Umeå. Vägen dit gick via Lycksele då Marie ville in till stan och besöka en hantverksaffär. Vi lyckades backa in ca 18 meter husbil på parkeringen. Finns det hjärterum finns det stjärterum.


Passade på att synda lite lunch också på den absolut nyttigaste restaurangen i stan - Frasses Hamburgare. Väldigt populärt häruppe kan jag säga. Den vi har i Västerås är inte mycket att skryta om. Inget ställe vi normalt besöker.


Vi lyckades inte hitta någon ställplats som föll oss i smaken och tackvare att Lasse och Marie är beresta i hela Sverige styrde vi kosan mot Kvarken fisk. Ligger ca 3 mil utanför Umeå vid havet. Fint vid havet men de borde kanske ha offrat en timme på att jämna ut grusparkeringen. Drog ner betyget lite. Vi hamnade liksom lite utanför ställplatsen pga mycket folk, men tycker det blir fel när det står husvagnar uppställda inne på den lilla parkeringen med förtält vilket innebär långliggare och de parkerar så det blir så mycket döyta.


Fiskrestaurangen var fullbokad så Lasse kokade ihop en pasta med kyckling och sen lite kallskuret till. Supergott och vi myste i solen. Provade fiskelyckan från land, men blåste och var ganska långgrunt så jag la ner det ganska omgående.


Fina duschar och toaletter, men som sagt, miljön runt ställplatsen och stugorna som man kan hyra borde rensas upp från allt skit och släta ut parkeringen så det går drägligt att stå där.


         


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Juli 2020 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards